We zijn aangekomen in september. Ik hoop dat je afgelopen maanden veel plezier op het water hebt beleefd. Wellicht kan je in deze maand ook nog regelmatig het water op. Ook komende dagen is het nog prachtig weer.

Het kan zijn dat je jouw buitenboordmotor tijdens de vakantie een aantal weken niet gebruikt hebt. Het gebeurd vaak dat buitenboordmotor na een (kleine) periode van stilstaan lastig start of niet lekker loopt. Dat is vervelend. In deze blog geef ik je wat tips over het voorkomen en oplossen van deze problemen.

Allereerst is het belangrijk om altijd met verse brandstof te varen (niet ouder dan 4 weken). Een buitenboordmotor is heel gevoelig, waardoor de brandstofleidingen en/of de carburateur snel verstopt raken. Als dat gebeurd krijg je de buitenboordmotor niet of lastig meer aan de praat. Omdat de E10 brandstof snel verouderd, raad ik je aan om E5 of andere duurdere brandstoffen te tanken (bijvoorbeeld Shell V-Power). Hier loopt je buitenboordmotor in zijn algemeen veel beter op.

Daarbij komt natuurlijk ook dat je moet oppassen voor vuil in je interne of externe tank. Ook dat kan de brandstofleidingen en carburateur verstoppen. Kijk dus altijd voordat je de brandstof in de tank gooit of er nog vuil aanwezig is en haal dit er eventueel uit. Dit bespaart een hoop problemen.

Mocht het toch zo zijn dat je buitenboordmotor niet of slecht loopt, dan raad ik je aan om de brandstofleidingen en de carburateur te reinigen. Hier ligt vaak het probleem. Als je op dit gebied redelijk handig bent, kun je dit prima zelf doen. Zorg er wel voor dat je dit nauwkeurig en geconcentreerd doet. Een carburateur kent vele kleine onderdelen.

Uiteraard is het ook mogelijk om de buitenboordmotor bij ons te laten nakijken. Met de juiste apparatuur zorgen wij ervoor dat jij weer zorgeloos het water op kunt.

Schroom niet en neem gerust contact op. We helpen je graag verder!

Team Watersport Krimpenerwaard