Het vaarseizoen is ten einde. September was nog een prachtige maand om op het water te zijn. Wij hopen dat je hebt genoten van het afgelopen vaarseizoen! Wij in ieder geval wel 🙂

Nu de herfst en de winter voor de deur staat zal je waarschijnlijk weinig meer varen. In deze vlog geven wij jouw meer informatie over het goed opbergen van jouw buitenboordmotor.

Als het voorjaar is wil jij natuurlijk wel weer snel kunnen varen. Het is dan wel belangrijk dat je buitenboordmotor weer goed start en loopt. Met de onderstaande tips willen wij jouw daarbij helpen:

Rooteq TR-60 Trolley voor buitenboord motor tot 15pk (60kg) boot |  Watersportvoordeel
Figuur 1: een stevige en handige buitenboordmotortrolley

Het kan natuurlijk ook zijn dat jouw buitenboordmotor tijdens de wintermaanden aan de boot blijft hangen. Ook daarvoor hebben we de nodige tips:

In de herfst- en wintermaanden raden wij aan om Aspen 2- en 4-takt te gebruiken (zie Figuur 2). Deze brandstof is zeer schoon en lang houdbaar. Met deze brandstof ben je ook in de herfst en winter verzekerd van een goedlopende buitenboordmotor!

Aspen Benzine | Alkylaat brandstof | 4 takt | blauw | Dekker Watersport
Figuur 2: Aspen 4-takt brandstof

In zijn algemeen geldt dat het jaarlijkse onderhoud aan de buitenboordmotor van essentieel belang is. Zorg ervoor dat dit gebeurd! Het komt de buitenboordmotor ten goede. Uiteraard staan wij in elke situatie klaar om het onderhoud aan de buitenboordmotor te verrichten. Neem contact op en wij komen langs!

Wil jij onderhoud aan jouw buitenboordmotor? Of heb je andere vragen? Neen contact op en wij helpen je verder!

Team Watersport Krimpenerwaard