In de vorige blog hebben wij tips & trucs gegeven over het reinigen van het staartstuk. In deze blog gaan wij vervolgens in op het mooi maken van jouw buitenboordmotor. Een glanzende buitenboordmotor straalt toch iets uit!

Door de jaren heen komt het vaak voor dat er viezigheid, vuil en kalk op je buitenboordmotor komt. Dat is heel normaal, omdat je je buitenboordmotor vaak in weer en wind aan je boot hangt.

Evenals voor het reinigen van het staartstuk zijn er speciale middelen om jouw buitenboordmotor weer te laten stralen. Een middel wat wij willen aanbevelen is cleaner en wax van het merk Star brite. Zie figuur 1. Dit middel zorgt ervoor dat jouw buitenboordmotor weer gaat glanzen en brengt daarnaast een duurzame beschermlaag aan! Je kunt zowel de kappen als het staarstuk van jouw buitenboordmotor hiermee schoonmaken.

Starbrite Cleaner & wax met PTEF 500ml
Figuur 1: Star brite Cleaner & Wax

Hoe ga je te werk?

  1. Schud de fles Cleaner & Wax goed! In een reinigingsmiddel zit altijd een beetje polijstpasta die gedurende de tijd langzaam naar onderen in de fles zakt.
  2. Pak een oude doek (theedoek, t-shirt etc.) en breng het middel aan de kappen en het staartstuk.
  3. Maak ronddraaiende bewegingen en poets het middel er goed in.
  4. Laat het middel opdrogen.
  5. Pak vervolgens een microvezeldoek en poets het middel er weer uit (ook met ronddraaiende bewegingen). Een microvezeldoek zorgt ervoor dat alle poetsresten worden opgenomen. Daarmee kan je het poetsmiddel goed weghalen.
  6. Na stap 5 zie je als het goed is dat de buitenboordmotor schoon wordt. Mocht er nog vuil, kalk of viezigheid blijven zitten, herhaal de voorgaande handelingen dan nog een keer.

Het lijkt misschien niet het leukste werk, maar wij adviseren het zeker om te doen. Het is echt tot behoud van je buitenboordmotor. Daarnaast zie je altijd resultaat van je werk en maakt een goede schoonmaakbeurt jouw buitenboordmotor vaak meer geld waard!

Wij hopen dat ook deze blog jou verder gaat helpen bij het mooi maken van jouw buitenboordmotor. Kom je er niet uit? Klik dan op de volgende link: buitenboordmotor staart schoon maken, en kap poetsen – YouTube In deze video wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je te werk gaat!

Om te voorkomen dat jouw buitenboordmotor na de schoonmaakbeurt weer snel vies wordt, gebruik dan een afdekhoes voor de buitenboordmotor. Zie Figuur 2. Deze buitenboordmotorhoes beschermt jouw buitenboordmotor tegen weeromstandigheden, viezigheid en vuil wanneer je niet vaart.

Yamaha Originele Yamaha afdekhoes 2.5 t/m 250 pk - Heborshop
Figuur 2: een Yamaha afdekhoes bij een Yamaha buitenboordmotor

Heb je vragen, ben je opzoek naar het schoonmaakmiddel, een afdekhoes of wil je jouw buitenboordmotor door ons laten schoonmaken? Neem contact op via de website, telefoon of e-mail. Wij helpen je graag verder!

Voor nu wensen wij je een vaarspoedig 2022 toe!

Team Watersport Krimpenerwaard