Het is inmiddels eind februari. Over een maand is de winter officieel voorbij en kunnen de temperaturen al flink oplopen. Ben jij klaar voor het nieuwe vaarseizoen?

De eerste stap voor vaarplezier is het bevestigen van de buitenboordmotor aan jouw boot. Daarvoor moet je je buitenboordmotor eerst naar de boot zien te krijgen. Misschien ligt jouw boot wel in een haven en moet je er met de auto naar toe. In deze blog willen wij je tips geven over het vervoeren van de buitenboordmotor.

Misschien ken je het wel. Je hebt je buitenboordmotor vervoerd met de auto en nu heb je een enorme brandstoflucht of in de auto. Voor veel mensen erg herkenbaar en vervelend. Maar de vraag is natuurlijk, hoe voorkom je het? Daarvoor hebben wij de volgende tips:

Bij een 4-takt buitenboordmotor is er nog een belangrijke factor waar je rekening mee moet houden. Dat is de zijde waarop je de buitenboordmotor vervoerd. In een 4-takt buitenboordmotor is namelijk motorolie aanwezig die eruit kan lekken. De vuistregel hiervoor is als volgt: leg de buitenboordmotor altijd op de kant van de stuurknuppel! Zie hiervoor de buitenboordmotor aan de linkerzijde op de onderstaande afbeelding (Figuur 1).

6pk - Kenmerken en technische specificaties - Yamaha Motor
Figuur 1: de vervoershouding(en) van de buitenboordmotor

Wellicht valt je op de bovenstaande afbeelding op dat de buitenboordmotoren daar ook liggen op een andere positie. Dat heb je goed gezien :). Bij de nieuwere buitenboordmotoren kan dit namelijk. Op deze manier wordt het vervoeren nog makkelijker gemaakt. Twijfel je of het bij jouw buitenboordmotor ook kan? Lees dan even het instructieboekje of pak je smartphone en zoek het op op internet.

Heb je vragen over deze blog? Of wil je voor het vaarseizoen toch nog even onderhoud laten uitvoeren aan jouw buitenboordmotor? Schroom niet en neem contact op via de website, telefoon, e-mail of WhatsApp! Wij staan klaar om je te helpen.

Team Watersport Krimpenerwaard