De zomermaanden zijn aangebroken. En dat betekend dat het vaarseizoen in volle gang is. Wellicht ben je al een aantal keren het water op geweest. Waar dacht jij aan toen je het water op ging?

In deze blog geven wij nuttige tips waarmee jij je vaartocht goed kan voorbereiden. Zo voorkom je onnodige problemen op het water.

We beginnen met de buitenboordmotor. Controleer voordat je gaat varen de volgende zaken:

Naast de controle van je buitenboordmotor is het ook verstandig om een aantal spullen mee te nemen aan boord. Denk hierbij aan het volgende:

Figuur 1: De waterdichte container. Ideaal om jouw waardevolle spullen veilig op te bergen!

Zolang je geen vaarbewijs nodig hebt voor je boot, zijn de bovenstaande schuingedrukte spullen niet verplicht. Zodra je wel een vaarbewijs nodig hebt voor de boot die je bestuurd, dan zijn deze spullen wel verplicht. Als je geen vaarbewijs nodig hebt is het wel verstandig om de niet schuingedrukte spullen altijd mee te nemen. Deze spullen kunnen je simpelweg uit de brand helpen wanneer dat nodig is.

In de onderstaande link wordt uitgelegd wanneer je een vaarbewijs nodig hebt. In één van de volgende blog zullen wij hier nog verder op ingaan.

Regelgeving en Benodigdheden voor varen – Veilige Vaart

Als laatste is het wellicht ook nog handig om jezelf in te smeren en om voldoende eten en drinken mee te nemen;) Zo kan jij optimaal genieten van een prachtige vaartocht op het water!

Heb je nog vragen, opmerking of problemen met jouw buitenboordmotor? Contact ons gerust! Daar zijn we voor!

Team Watersport Krimpenerwaard