Het komt regelmatig voor. En misschien zie je het zelf ook weleens voorbij komen in het nieuws. Buitenboordmotoren die vanaf boten gestolen worden. Iets wat je als eigenaar niet wilt, maar toch gebeurd het. Eén van de manieren om het risico op diefstal van jouw buitenboordmotor te verminderen is het gebruik van een buitenboordmotorslot. Daar willen wij in deze blog verder op ingaan.

Het is erg begrijpelijk dat je jouw buitenboordmotor op de boot laat zitten. Misschien omdat je geen zin hebt om de buitenboordmotor elke keer eraf te halen of, omdat je buitenboordmotor op afstandsbediening is aangesloten. In principe is dat niet erg, maar toch moet je altijd oplettend zijn voor diefstal.

Een eenvoudige manier is het gebruik van een buitenboordmotorslot. Dit slot maak je snel en eenvoudig vast op de knevel(s) van jouw buitenboordmotor (Zie figuur 1). Bij bevestiging van het slot is het onmogelijk om de knevel(s) los te draaien en de buitenboordmotor van de boot af te halen. Een ideale beveiliging dus!

Figuur 1: de bevestiging van het buitenboordmotorslot op de knevels

Welke buitenboordmotorslot moet ik dan kopen?

Dat is een begrijpelijke vraag. Er zijn heel veel soorten en maten buitenboordmotorsloten. Je hebt sloten die je op één van de twee knevels monteert, maar ook sloten die je op beide knevels vast zet. In principe maakt het allemaal niet heel veel uit.

Waar je vooral op moet letten is dat het slot passend is voor jou buitenboordmotor. Over het algemeen wordt er gewerkt met buitenboordmotorsloten t/m 15pk en vanaf 15pk. Vraag voor aankoop dus altijd even goed advies of lees de beschrijving van het buitenboordmotorslot goed door.

Ondanks de vele verschillende soorten en maten buitenboordmotorsloten, willen wij als Watersport Krimpenerwaard toch een buitenboordmotorslot aanbevelen. En dat gaat om het Steady buitenboordmotorslot (Zie Figuur 2).

Figuur 2: het Steady buitenboordmotorslot

Dit buitenboordmotorslot is gemaakt van roestvrijstaal (RVS) en wordt bevestigd over beide knevels van de buitenboordmotor. De buitenboordmotorslot is tevens voor de verzekering goedgekeurd (SCM).

Het slot is in twee formaten te verkrijgen

Dit buitenboordmotorslot kan je eigenlijk bij iedere watersportwinkel verkrijgen. Natuurlijk kun je ook even via het internet shoppen. Ook bij ons kun je een nieuw of tweedehands buitenboordmotorslot kopen.

Het is even een kleine investering, maar een buitenboordmotorslot zorgt er wel voor dat jij jouw buitenboordmotor zonder zorgen op je boot kan laten zitten. En wie wil dat nu niet?

Wil je een (nieuw of tweedehands) buitenboordmotorslot kopen of heb je nog vragen naar aanleiding van deze blog? Neem dan contact op. Wij helpen je graag verder!

Team Watersport Krimpenerwaard