Je kent het vast. Een vieze (aluminium) boot met heel veel aanslag op de zij- en onderkant. Je probeert van alles om het eraf te krijgen, maar toch lukt het niet helemaal. Door het lezen van deze blog gaat het jou gegarandeerd wel lukken.

Als je een aluminium boot hebt, is het belangrijk om deze regelmatig schoon te maken om de levensduur te verlengen en ervoor te zorgen dat deze er goed uit blijft zien. Een effectieve manier om je boot schoon te maken is door gebruik te maken van Starbrite romp- en bodemreiniger. Dit middels hebben we ook al eens benoemd bij het schoonmaken van het buitenboordmotor staartstuk.

Starbrite romp- en bodemreiniger is speciaal ontworpen om vuil, vlekken en aanslag op de romp en bodem van je boot te verwijderen. Het is een krachtig reinigingsmiddel dat veilig is voor gebruik op aluminium boten en andere oppervlakken zoals glasvezel en gelcoat.

Voordat je begint met het schoonmaken van je boot, is het belangrijk om de instructies op de verpakking van de Starbrite romp- en bodemreiniger zorgvuldig te lezen en de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen, zoals het dragen van handschoenen en beschermende kleding.

Stap 1: Spoel je boot af met schoon water om los vuil en stof te verwijderen.

Stap 2: Breng de Starbrite romp- en bodemreiniger aan op de romp en bodem van je boot. Gebruik een zachte borstel om het product gelijkmatig te verdelen en het vuil en de aanslag los te maken.

Stap 3: Laat de reiniger enkele minuten inwerken (Zie Figuur 1). Houd de oppervlakken nat met de reiniger om uitdroging te voorkomen.

Stap 4: Spoel je boot grondig af met schoon water om alle resten van de reiniger te verwijderen.

Stap 5: Droog je boot af met een zachte doek of een zeem om watersporen te voorkomen.

Figuur 1: Laat de reiniger een aantal minuten inwerken

Als er hardnekkige vlekken of aanslag zijn, kan het nodig zijn om de Starbrite romp- en bodemreiniger meerdere keren te gebruiken of te combineren met een schrobborstel voor hardnekkige vlekken. Zorg er wel voor dat je de oppervlakken niet beschadigt door te hard te schrobben.

Het regelmatig schoonmaken van je aluminium boot met Starbrite romp- en bodemreiniger is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van je boot. Door dit te doen, blijft je boot er goed uitzien en gaat deze langer mee. Bovendien zorgt het voor een veiligere vaarervaring, omdat een schone boot beter presteert in het water.

Eventueel is Starbrite romp- en bodemreiniger ook te gebruiken voor andere materiaal boten. Maar, zoals benoemd, lees hiervoor goed de gebruikshandleiding!

En nu, aan de slag! Succes!

Heb je vragen over deze blog of over iets anders? Wij staan voor je klaar en helpen je graag!

Team Watersport Krimpenerwaard